Direct naar de Abe Bonnema Experience »

Logo

Abe Bonnema Architectuurprijs

De Stichting beoogt door het uitreiken van de Abe Bonnema Prijs een bijdrage te leveren aan het stimuleren van de kwaliteit van de architectuur in Nederland. Tegelijkertijd wil de Stichting op deze wijze hernieuwde aandacht vestigen op het gedachtegoed en oeuvre van de architect ir. Abe Bonnema.

Het doel van de Abe Bonnema Prijs is het vestigen van aandacht op de architecten van projecten die door de toepassing van innovatieve concepten en aspecten voorbeeldig zijn, een nieuwe norm of standaard zetten en/of een toonbeeld zijn van vernieuwing van de architectuur.

Winnaar 2017

De Abe Bonnema Architectuurprijs 2017 is gewonnen door Michiel Riedijk van Nuetelings Riedijk Architecten voor het ontwerp van het Stadhuiskwartier te Deventer.

Bekijk het project op abebonnemaprijs.nl

Winnaar 2015

Winnaar van de Abe Bonnema Architectuurprijs 2015 was Dick van Wageningen van Felix Claus Dick van Wageningen Architecten voor het ontwerp van het Nationaal Militair Museum op de voormalige luchtmachtbasis Soesterberg.

Bekijk het project op abebonnemaprijs.nl >

Winnaar 2013

Met Het Nieuwe Rijksmuseum heeft het Spaanse architectenduo Antonio Cruz en Antonio Ortiz de eerste Abe Bonnema Architectuurprijs 2013 gewonnen. Tijdens de prijsuitreiking in het Fries Museum te Leeuwarden ontving Antonio Ortiz uit handen van Ed Nijpels de Abe Bonnema Architectuurprijs, waar een geldbedrag van 50.000 Euro aan verbonden is.

Bekijk het project op abebonnemaprijs.nl >

 

Volgende editie 2019